Terborg Toernooi moeizaam naar deelnemers

Gepubliceerd: 31-03-2018 16:03. Bijgewerkt: 31-03-2018 16:49

Het Terborg Toernooi heeft het deelnemersveld voor de 39e editie bekend gemaakt. Na een moeizame zoektocht zijn onder meer Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilië) en FC Midtjylland (Denemarken) aanwezig op het voetbaltoernooi voor A-jeugdteams.


"We wisten dat 2018 kalendertechnisch heel lastig zou worden", zegt voorzitter Rob Gudden, doelend op de competities die nog in volle gang zijn als het A-jeugdtoernooi eind mei van start gaat. Het deelnemersveld bestaat naast Tottenham, Palmeiras en FC Midtjylland uit De Graafschap, sc Heerenveen, Ajax Cape Town (Zuid-Afrika), Club Brugge (België) en Atlético Paranaense (Brazilië). "Ik vind het toch knap dat ze die ploegen hiernaartoe weten te krijgen", vindt Freek Jansen, journalist van Voetbal International en voormalig jeugdspeler van De Graafschap.

De tegenstand van andere voetbalculturen is volgens Jansen heel belangrijk voor de Nederlandse deelnemers. "Als je tegen Brazilianen, Denen of Engelsen speelt krijg je met hele andere spelopvattingen te maken", weet de journalist, die zelf mooie herinneringen aan het Terborg Toernooi heeft. "Zelf was in 2000 Maxwell mijn tegenstander bij Corinthians. Die is op dat toernooi door Ajax gescout en vervolgens heeft hij de meeste prijzen gepakt van bijna alle voetballers in de afgelopen decennia."

Het voetbaltoernooi gaat vrijdag 25 mei van start op sportpark De Paasberg. De finale is op zondag 27 mei. REGIO8 brengt het toernooi net als vorig jaar in beeld met diverse video's

Foto: REGIO8 (archief, vorige editie)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)