Terborg Toernooi leunt op inzet vrijwilligers

Gepubliceerd: 02-06-2019 20:06. Bijgewerkt: 02-06-2019 21:33

Tweehonderd vrijwilligers zijn ook dit jaar weer een belangrijke pilaar onder het succes van het Terborg Toernooi. Van gastouder tot omroepster is de belangrijke inzet van personen een onmisbaar onderdeel van het voetbaltoernooi voor jeugdteams onder de 19 jaar.

"De meer dan tweehonderd vrijwilligers staan achter de schermen klaar voor hand en spandiensten, in de catering, met de munten, als teambegeleiders en gastgezinnen. Zonder deze vrijwilligers geen Terborg Toernooi'', is voorzitter Peter Berendhaus de belangeloze inzet dankbaar. Een van die gezinnen die al jaren klaarstaat als gastouders, is de familie Van Dam uit Terborg. ''In al die jaren hebben we de nodige nationaliteiten in huis gehad, van Mexicanen tot Brazilianen, Oostenrijkers, Russen, Zweden en Zuid-Afrikanen", somt Frits van Dam er een aantal op. De familie staat al 35 jaar klaar voor het toernooi en heeft ditmaal spelers van Ajax Cape Town in huis. 

"Je moet het leuk vinden om het te doen'', zegt vrijwilliger Els Bakker, die als omroepster als sinds 1985 aan het toernooi meewerkt. Dat doet ze met alle plezier. ''Als ik de namen van de buitenlandse spelers er al zonder stotteren uitkrijg, ben ik tevreden. Of het dan wel of niet goed is uitgesproken vind ik niet zo belangrijk.'' Of Bakker ook de vijftigste editie als omroepster nog meemaakt, durft ze niet te zeggen. ''Dan loop ik misschien wel achter de rollator. Als de stem maar goed blijft, maar ik moet de bus nog drie keer in en uit dus dat wordt dan lastiger'', grapt Bakker.

Bekijk ook:

Dromen te over bij jarig Terborg Toernooi
Flamengo wil titel op Terborg Toernooi
Ajax Cape Town in voetsporen van Traoré
Delegatie van Liverpool keurt Terborg
Terborg Toernooi presenteert deelnemers

Foto: Gerrit van Dijken

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)