Terborg Toernooi gedijt goed ondanks hitte

Gepubliceerd: 26-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 26-05-2018 19:52

Het Terborg Toernooi trekt dit weekend scouts, voetballers en voetballiefhebbers naar Sportpark de Paasberg. Hoewel de publieke belangstelling door de hoge temperaturen ietwat tegenvalt, is de sfeer op het sportpark er niet minder om.

"Het is echt een prachtig toernooi", vindt burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek, aandachtig toeschouwer bij het toernooi voor jeugdteams. De hoge temperaturen van zaterdag maakten het voor de voetballers niet makkelijker. "Tuurlijk is het zwaarder, maar twee keer 25 minuten is prima te doen”, vindt Trevor Doornbusch van sc Heerenveen. Ook zorgt de warmte voor minder gevulde tribunes. “Het effect is dat bij de buurman, het zwembad, ook een hoop volk ligt dat hier had kunnen zijn”, vertelt voorzitter Peter Berendhaus van het toernooi, die aangeeft dat er op elke afzonderlijke dag rond de duizend bezoekers aanwezig zijn.

Volgens de organisatie wisten scouts van de Nederlandse topclubs en teams als Arsenal, Juventus en Manchester United dit jaar allemaal de weg naar Terborg te vinden. “De belangstelling van scouts is erg groot”, aldus Berendhaus, die zelf onder de indruk is van het team van FC Midtjylland uit Denemarken. “Het leuke is dat je hier mensen ziet, die je later op televisie tegenkomt”, vindt Van Dijk. “Het is echt een mooie kweekvijver voor heel veel talenten.”

Het Terborg Toernooi is vrijdag van start gegaan. Deelnemers aan het voetbaltoernooi voor jeugdspelers zijn dit jaar zijn De Graafschap, Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilië), FC Midtjylland (Denemarken), Ajax Cape Town (Zuid-Afrika), sc Heerenveen, Club Brugge (België) en Atlético Paranaense (Brazilië).

Eindstand poulefase:


JAWS Groep:
1. Palmeiras
2. Ajax Cape Town
3. Club Brugge
4. De Graafschap

Van Egmond Groep:
1. Atletico Paranaense
2. FC Midtjylland
3. Tottenham Hotspur
4. sc Heerenveen

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)