Ten Brinke zakt naar zevende plek in Dakar

Gepubliceerd: 09-01-2019 22:01. Bijgewerkt: 13-01-2019 21:19

Zeddammer Bernhard ten Brinke is met een zevende plek in de derde etappe naar diezelfde plek gezakt in het algemeen klassement. De Achterhoekse coureur finishte de etappe met aankomst in Arequipa op ruim 31 minuten achterstand van dagwinnaar Stéphane Peterhansel.

Voor aanvang van de etappe van vandaag stond Ten Brinke nog op een tweede plek in het algemeen klassement, na zijn derde plek van gisteren. In het algemeen klassement staat Ten Brinke op een achterstand van 25 minuten en 21 seconden op Toyota Gazoo Racing-teamgenoot Nasser Al-Attiyah. In de derde etappe hadden Ten Brinke en zijn Franse navigator Xavier Panseri het met name in het eerste gedeelte van de etappe lastig en verloren op dat eerste stuk veel tijd. In het tweede gedeelte van de etappe stabiliseerde de achterstand zich enigszins.

De vierde etappe voert de Dakar-coureurs donderdag van Arequipa naar het zuidelijke Tacna, vlak bij de Argentijnse grens. De deelnemers moeten 259 kilometer aan verbindingsroute en 405 kilometer aan getimede racekilometers afleggen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)