Ten Brinke uit Dakar Rally na zware crash

Gepubliceerd: 06-01-2021 9:01. Bijgewerkt: 06-01-2021 10:32

Rallycoureur Bernhard ten Brinke is vanwege een zware crash uit de Dakar Rally in Saudi-Arabië gestapt. Dinsdagavond laat werd bekend dat de Zeddammer en zijn navigator niet verder konden vanwege de schade die is ontstaan aan het voertuig.

"Gelukkig zijn we door de sterke auto ongedeerd gebleven", vertelt Ten Brinke in een reactie op sociale media. Het voertuig van de Toyota-coureur crashte dinsdag veertig kilometer voor de finish in Wadi Ad-Dawasir. Volgens Ten Brinke hadden ze op dat moment een snelheid van ongeveer 160 km/u en sloeg het voertuig vier keer over de kop. De coureur stond samen met zijn Belgische navigator op een vierde plek in de etappe, waardoor ze op zouden klimmen in het klassement.

Door de crash is de Dakar Rally voor Ten Brinke na drie etappes afgelopen is. Een dag voor de crash, op maandag, reed de Zeddammer nog naar een tiende plek in de etappe. Daardoor steeg hij naar de negende plek in het algemeen klassement. Vorig jaar eindigde Ten Brinke de rally als zevende.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)