Ten Brinke rijdt zich in top tien van Dakar

Gepubliceerd: 04-01-2021 15:01.

Rallycoureur Bernhard ten Brinke heeft dinsdag goede zaken gedaan voor het algemeen klassement in de Dakar Rally. Tijdens de tweede etappe van de rally die verreden wordt in Saoedi Arabië eindigde de Zeddammer als tiende en steeg daarmee naar de negende plek in het algemeen klassement.

"Een zware en lange 'special stage' vandaag", aldus Ten Brink via Twitter over de rit van ruim 457 kilometer, die de coureurs van Bisha naar Wadi Ad-Dawasir voerde. "We hebben goed genavigeerd en voorzichtig gereden. Ik ben enorm blij met de tiende plaats." Uiteindelijk gaf de Zeddammer ruim 21 minuten toe op de Franse dagwinnaar Stephane Peterhansel, die met zijn overwinning de leiding in het autoklassement overnam van de Spanjaard Carlos Sainz.

Door de tiende plek in de etappe steeg Ten Brinke met zijn Belgische navigator Tom Colsoul naar de negende plek in het algemeen klassement en daarmee is de Zeddammer de beste Nederlandse deelnemer in het autoklassement. Zijn achterstand op klassementsleider Peterhansel bedraagt bijna 42 minuten. Dinsdag wacht voor Ten Brinke een rit van ruim vierhonderd kilometer met start en finish in Wadi Ad-Dawasir.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)