Ten Brinke negentiende in eerste Dakar-rit

Gepubliceerd: 03-01-2021 17:01. Bijgewerkt: 03-01-2021 17:39

Bernhard ten Brinke uit Zeddam is negentiende geworden in de eerste etappe de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. In de etappe van Jeddah naar Bisha moest de coureur van het Overdrive Toyota-team 23 minuten en vijftien seconden toegeven op winnaar Carlos Sainz.

"Het was een zware en uitdagende eerste etappe", laat Ten Brinke na afloop van de 277 kilometer lange 'special stage' via Twitter weten. "Het was een etappe vol met stenen, die ervoor zorgden dat we een aantal langzaam leeglopende banden hadden. Aan het eind van de etappe hebben we wat voorzichtiger gereden, om zo de banden wat te sparen. Het wordt een zware Dakar, maar we hebben het gehaald en zijn klaar voor de tweede etappe." Een dag eerder toonde Ten Brinke dat het met de snelheid van zijn Toyota wel goed zit, door in de proloog als vijfde te eindigen.

De Zeddamse rallycoureur werd de tweede Nederlander in de daguitslag, achter Eric van Loon die tiende werd. Met zijn negentiende plaats in de eerste etappe staat Ten Brinke nu ook op diezelfde plaats in het algemeen klassement. Dat wordt aangevoerd door de Spanjaard Carlos Sainz. Ten Brinke houdt in het klassement onder meer negenvoudig wereldkampioen rally Sebastian Loeb achter zich.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)