Ten Brinke kan klassement vergeten na crash

Gepubliceerd: 06-01-2021 6:01. Bijgewerkt: 06-01-2021 13:50

Rallycoureur Bernhard ten Brinke is dinsdag tijdens de derde etappe van de Dakar Rally over de kop geslagen. Op het moment van de crash lag de Zeddammer, in de auto vergezeld door de Belgische navigator Tom Cosoul, op een vierde plek in de etappe.

"Helaas zijn we gecrasht op veertig kilometer van de finish", laat Ten Brinke weten via social media vanuit Saoedi-Arabië. "Gelukkig zijn Tom en ik ongedeerd". De Zeddammer en zijn navigator moeten vanwege de crash wachten op hun assistentiewagen, voordat zij hun weg richting finish en bivak kunnen vervolgen. De auto van het duo sloeg naar verluid meerdere keren over de kop vlak voor de finish van de etappe die de Dakar-deelnemers in een grote lus in en om start- en finishplaats Wadi Ad-Dawasir.

Vanwege de crash kan Ten Brinke zijn kansen op een plek in de top van het algemeen klassement uit zijn hoofd zetten. Voorafgaand aan de derde etappe stonden de Zeddammer en Colsoul van het Overdrive Team op een negende plek in het algemeen klassement. Donderdag wacht Ten Brinke een lange etappe met daarin 337 getimede racekilometers en een verbindingsstuk van 476 kilometer van Wadi Ad-Dawasir naar Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)