Ten Brinke als held onthaald in Zeddam

Gepubliceerd: 23-01-2018 14:01. Bijgewerkt: 23-01-2018 19:39

Coureur Bernhard ten Brinke is maandagavond als een held ontvangen in zijn woonplaats Zeddam. Vorige week woensdag won hij als eerste Nederlander ooit een etappe in de Dakar-rally in Zuid-Amerika.


"Drie weken van huis weggeweest en dan zo onthaald worden, dat is gewoon geweldig", vindt Bernhard ten Brinke zelf. Woensdag veroverde de Zeddammer samen met zijn nieuwe navigator Michel Perin de etappe van Belén naar Chilectio in Argentinië. Vrijdag lag Ten Brinke op koers om wederom een etappe te winnen, maar viel hij uiteindelijk met technische problemen uit. "De kenners weten dat hij is doorgedrongen tot het echelon van de beste rallyrijders ter wereld", vindt race-kenner en vriend Rob Kamphues. "Als je eventjes in de top drie staat, en je maakt zelfs kans op een overwinning, dan ben je ineens een van de besten ter wereld."

Ondanks het uitvallen, overheerst tevredenheid bij de coureur zelf. "Voor 95% alleen maar tevredenheid", aldus Ten Brinke. "Als we op de derde plaats hadden kunnen finishen waren we honderd procent tevreden." Voor volgend jaar telt voor de Zeddammer dan ook maar één ding, de overwinning. “Ik denk dat dat kan", aldus Kamphues over zijn kameraad. "Hij moet er gewoon een paar jaar voor gaan en serieus een gooi doen naar de overwinning."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)