Ten Brinke (16) stopt per direct met racen

Gepubliceerd: 23-06-2021 11:06.

Zeddammer Thomas ten Brinke stopt per direct met zijn racecarrière. De zestienjarige reed dit seizoen in de Formula Regional European Championship by Alpine, maar haalt geen plezier meer uit het racen.

"Het was geen gemakkelijke beslissing omdat het toch een droom is van veel mensen", aldus Ten Brinke, die in 2019 nog wereldkampioen karten in de OKJ-klasse werd. "Als je niet honderd procent achter je keuze staat, kun je je ook niet voor de volle honderd procent geven. Daarnaast hebben veel mensen geld en tijd in me geïnvesteerd, terwijl ik er geen plezier meer in had." Ten Brinke debuteerde vorig jaar in de F4. In die klasse won hij één race en haalde acht podiumplaatsen, wat hem een derde plek in het kampioenschap opleverde. Dit jaar stapte Ten Brinke over naar de Formula Regional.

Van de afgelopen acht races in die klasse eindigde de jonge Zeddammer vijf keer in de top tien. Afgelopen weekend racete Ten Brinke op het circuit in Zandvoort. "Toen ging het niet goed en dat was wel een beetje de druppel", aldus de zoon van Dakar-coureur Bernhard ten Brinke. "Wat ik in de toekomst ga doen weet ik nog niet, ik wil dit eerst verwerken."

Foto: Thomas ten Brinke

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)