Telstar-duo wil promotie met De Graafschap

Gepubliceerd: 08-08-2017 10:08.

Fabian Serrarens en Jordy Tutuarima maakten deze zomer de overstap van Velsen-Zuid naar Doetinchem. In het shirt van De Graafschap heeft het voormalige Telstar-duo maar één doel: promoveren.


"Als het via de top vijf gaat is het ook prima, als we maar promoveren", aldus Fabian Serrarens. Nadat oud-teamgenoot Jordy Tutuarima aan het begin van de zomer de overstap maakte, volgde de Amsterdammer niet veel later. "Qua spelersgroep ligt het niveau een stuk hoger", merkt Serrarens. "De hogere intensiteit op de training maakt je alleen maar beter." In de oefenwedstrijden in aanloop naar het nieuwe seizoen kreeg de 26-jarige Serrarens de kans om zich te laten zien, een favoriete plek op het veld heeft hij echter niet: "Ik kan op veel posities uit de voeten, dus we gaan beleven wat de trainer wil."

Naast zijn oud-teamgenoot kwam de 24-jarige Tutuarima veel andere bekenden tegen in Doetinchem. "Met veel jongens heb ik in de jeugdteams van het Nederlands elftal gespeeld", aldus Tutuarima. "In principe is het heel makkelijk om in zo’n groep te groeien." Hij weet wat er van hem wordt verwacht: "Zoals ze in Doetinchem zeggen D’ran", aldus de in Velp geboren verdediger. "Ik ben een jongen die het van zijn snelheid en explosiviteit moet hebben. Gewoon volle bak aan die linkerkant opstomen en zorgen dat andere jongens vrij voor de goal komen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)