Teeuws weer in top drie beste corsowagens

Gepubliceerd: 02-01-2019 10:01. Bijgewerkt: 02-01-2019 15:20

De corsowagen ‘Toccata und Fuge’ van corsogroep Teeuws uit Lievelde is door corsoliefhebbers in Nederland verkozen tot een na mooiste wagen van 2018. De winst ging naar de creatie ‘Alert’ van corsogroep Stark Wark uit Vollenhove.


Een derde plaats was er voor ‘Pestdokter’ van de Brabantse corsogroep Klein Zundert. De wedstrijd werd uitgeschreven door de website ‘corsonetwerk’ die bericht over alle grote bloemencorso’s in Nederland. ‘Toccata und Fuge’ werd in september al verkozen tot beste corsowagen tijdens het bloemencorso in Lichtenvoorde. Toen roemde de jury de wagen om de orgelpijpen die tot in detail goed waren uitgevoerd. Ook de kleuren van de wagen vielen goed in de smaak bij de juryleden. Vorig jaar won Teeuws met ‘Licht transport’ nog het klassement van de mooiste corsowagen van Nederland.

Naast de creatie van Teeuws hebben nog twee Lichtenvoordse corsowagens de landelijke top tien gehaald. ‘Eindbaas’ van Hooiland eindigde net naast het podium op een vierde plaats. De corsowagen ‘Vlekkeloos’ van 6Kamp kwam terecht op een zesde plaats. Beide wagens eindigden dit jaar ook in de top drie tijdens het bloemencorso in Lichtenvoorde.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)