Te koop in Ruurlo: politieauto

Gepubliceerd: 27-10-2015 13:10. Bijgewerkt: 27-10-2015 13:37

Een autohandelaar uit Ruurlo bood op Marktplaats een politieauto mét werkende optische signalen aan. De politie is niet gecharmeerd van de advertentie en overweegt een rechtsgang.

Een Volkswagen Golf-politieauto uit 1998 stond voor 2.950 euro te koop bij een Ruurlose autodealer, tot ongenoegen van de politie. "Je mag niet zomaar een auto hebben met politiestrepen", laat woordvoerder Simen Klok namens de politie weten. "Die strepen mogen we als politie als enige voeren. Ook om onduidelijkheid te voorkomen." Ze zetten daarom stappen tegen de verkoper: "De zaak is nu bij de landsadvocaat neergelegd. We kijken of er beslag op gelegd kan worden."

Volgens Klok gaat het niet zozeer om een strafzaak tegen de verkoper, maar is het van belang dat de auto van de weg af wordt gehaald: "De landsadvocaat gaat het aan de rechter voorleggen. Dat is zoals het gaat lopen. Het hoeft niet direct een strafzaak te zijn, het gaat vooral om wat er met die auto gaat gebeuren. Dat die onttrokken wordt aan het verkeer."


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)