Te Braak volgt ambitie naar rol in Nijmegen

Gepubliceerd: 16-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 16-04-2020 17:52

Doetinchemmer Dennis te Braak verliet De Graafschap twee jaar geleden en is sindsdien actief als trainer van de Onder 16 van Feyenoord. Nu verlaat hij de Rotterdamse topclub om hoofd jeugdopleidingen te worden bij NEC, daar wil hij de komende twee jaar zijn ambitie om jeugdspelers richting het eerste elftal te begeleiden vorm geven.


"Toen ik naar Feyenoord ging heb ik aangegeven wat mijn ambities zijn", aldus Te Braak. "Ik wil niet alleen een jeugdelftal trainen, maar betrokken zijn bij het totale proces van een opleidingsprogramma. Vooral wil ik ook weer doen wat ik bij De Graafschap heb gedaan, een rol spelen bij de laatste fase van de opleiding van spelers en de stap naar de senioren. Die kans deed zich voor om dat bij NEC te gaan doen." Volgens de 46-jarige Te Braak is de uitdaging daar groot. Hij wil bovenal talent uit de regio ontdekken en begeleiden. "De regio Nijmegen is heel groot", aldus de Doetinchemmer. "Het gaat er bij mij niet in dat daar geen voetbaltalent zit. De uitdaging is om iedereen die talent bezit, de kans te geven hun droom waar te maken."

Ondanks zijn afscheid bij De Graafschap twee jaar geleden koestert Te Braak de Doetinchemse club en sluit hij een terugkeer in de toekomst niet uit: "Ik ben geboren naast het stadion van De Graafschap. De club zit altijd in mijn hart. Ik ben ook altijd fan geweest van Feyenoord en ook die club zit in mijn hart. Maar op dit moment is dat niet aan de orde", aldus Te Braak, die zich eerst wil richten op de uitdaging bij NEC.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)