Te Braak tegenover De Graafschap in Zeist

Gepubliceerd: 17-10-2018 11:10. Bijgewerkt: 17-10-2018 11:40

Dennis te Braak en De Graafschap staan maandag tegenover elkaar tijdens een arbitragezaak in Zeist. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding eist een ontslagvergoeding, terwijl de Doetinchemse voetbalclub op haar beurt een bedrag eist als compensatie voor een cursus.

“Het gaat om de vraag of Dennis recht heeft op transitievergoeding of niet”, zo legt advocaat André Brantjes van Te Braak zijn visie op de zaak uit, die maandag dient bij de arbitragecommissie van de KNVB. Het voormalige hoofd van de jeugdopleiding kreeg in maart van dit jaar te horen dat er geen toekomst voor hem was in Doetinchem, waarna hij trainer werd bij Feyenoord O16. Brantjes geeft aan dat het een ontslag betreft, en dat Te Braak daarom geld tegoed heeft: “Het gaat gewoon om het principe, niet om een groot bedrag. Als een club vindt dat je weg moet, dan moet je betalen. De vraag is maandag wie het initiatief heeft genomen tot ontbinding.”

De Graafschap geeft aan dat er geen sprake is van ontbinding van het contract, maar van een formele stap. “Wij sturen elk jaar een opzegbrief voor 1 april”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede, die aangeeft dat Te Braak de afgelopen jaren een soortgelijke brief kreeg en in Doetinchem actief had kunnen blijven. “Wij waren verbaasd dat hij naar Feyenoord ging, want we hebben hem daarna nog een aanbieding gedaan. Hij geeft nu aan dat hij ontslag heeft gekregen. Dan kom je jammer genoeg bij advocaten terecht.”

Compensatie voor cursus
De Doetinchemse voetbalclub geeft daarnaast aan een vergoeding van enkele duizenden euro's tegoed te hebben van Te Braak voor een doorlopen opleiding tot hoofd jeugdopleiding. “Als je een cursus doet die wij betalen, staat in alle contracten dat je een gedeelte terug moet betalen aan de club”, aldus Hofstede. “Dat staat ook bij Dennis in het contract en is een contractuele verplichting.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)