Tbs met dwangverpleging na gezinsdrama

Gepubliceerd: 16-09-2020 13:09. Bijgewerkt: 16-09-2020 13:44

De 27-jarige man uit Hengelo die vorig jaar oktober zijn beide ouders om het leven bracht, heeft woensdag tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen door de rechtbank in Zutphen. Volgens de rechter verkeerde de zoon van het gezin in een ernstige psychotische toestand.

De man krijgt daarom geen gevangenisstraf opgelegd. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak - twee weken geleden - werd al duidelijk dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens zijn daad, meldt Omroep Gelderland. De 27-jarige man kampt al jaren met psychische problemen. Hij liet tijdens de eerdere zitting weten dat hij de opgelegde straf heftig vindt, maar dat hij hier wel tevreden mee is. Zijn broer liet destijds blijken dat hij vooral boos is op de instanties die zijn broertje niet hebben kunnen helpen.

"Naar mijn mening is er van alles misgegaan", aldus de broer van de verdachte twee weken geleden. "Dit heeft er volgens mij voor gezorgd dat het zo misgegaan is. Wij hebben ons twaalf jaar lang als gezin afgevraagd wat er mis was met mijn broertje. We hebben twaalf jaar in onzekerheid geleefd, maar niemand kon ons helpen", zei hij.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)