Tarfi keert terug in uitvak De Graafschap

Gepubliceerd: 17-05-2019 17:05. Bijgewerkt: 17-05-2019 19:11

Karim Tarfi neemt zondagavond plaats in het uitvak voor het nacompetitieduel tussen De Graafschap en Cambuur Leeuwarden in Friesland. Op uitnodiging van supportersgroep Oldies DTC keert de Belgische middenvelder terug naar de plek waar hij zijn meest memorabele doelpunt in het blauw-wit scoorde.

“Ik heb de vraag al enkele keren gehad in het verleden om een bezoekje te brengen aan De Graafschap”, zegt de inmiddels 25-jarige Tarfi. “Nu vond ik het tijd om het te doen, omdat de supporters en de club heel veel voor mij hebben betekend. Dan is dit het minste wat ik kan terugdoen.” In november 2015 schoot de Belg zijn toenmalige club met een wonderschone vrije trap naar een 2-3 overwinning in Leeuwarden. “Een mooie vrije trap dacht ik zo”, geeft Tarfi lachend aan. “Je valt tien minuten voor tijd in en je kan het verschil maken, dan is dat een fantastisch gevoel en inderdaad een van mijn hoogtepunten bij De Graafschap.”

Voor het duel van zondag verwacht Tarfi veel van zijn oude club. “Ik vond De Graafschap het voor de winterstop wat moeilijk hebben, nadien zijn ze er goed uitgekomen en hebben ze punten gepakt”, aldus de Belg, die aanwinsten Azor Matusiwa en Charlison Benschop als belangrijke schakels ziet. “Ik ben ervan overtuigd dat ze een goed resultaat zullen neerzetten tegen Cambuur. Ze hebben natuurlijk ook het hele jaar op eredivisieniveau gespeeld, dat zal ook wel een rol spelen denk ik.”

Als voetballer terug naar Nederland

Zelf komt Tarfi, die tussen 2012 en 2016 in Doetinchem speelde, na enkele jaren zonder betaald voetbal momenteel uit voor SK Londerzeel op het vierde niveau van België. “Ik heb die keuze gemaakt omwille van omstandigheden, maar jullie zullen me heel snel op een hoger niveau terugzien”, belooft de middenvelder. “Het liefst in Nederland. De Graafschap kan me ook bellen, maar nu nog niet.”

Luister voor een uitgebreide versie van het gesprek met de Belgische middenvelder zondagavond naar Optimaal FM. Voorafgaand aan het live radioverslag van de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, komt onder meer Tarfi aan het woord.

Foto: Henk Jan Dijks

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)