Tante Rikie deelt traktatie uit in Hummelo

Gepubliceerd: 05-08-2016 13:08. Bijgewerkt: 05-08-2016 13:40

Heel Hummelo heeft kunnen genieten van de saucijzenbroodjes van Tante Rikie. De festivaldirectrice moest trakteren, omdat ze had beloofd dat te doen wanneer de Zwarte Cross was uitverkocht.


“We waren het zelf eigenlijk al een beetje vergeten, maar een oplettende Hummeloër heeft ons daar deze week al even aan helpen herinneren”, zegt Pieter Holkenborg van de Feestfabriek. “Belofte maakt schuld, dus we gaan lekker rond de hele dag.” Tante Rikie en haar hulpjes begonnen met het uitdelen van de vers gebakken broodjes bij verzorgingstehuis Hyndendael. “De bakker hier in het dorp, Leo Ebbers, heeft zich een slag in de rondte gewerkt.”

Tante Rikie zelf is nog maar net bijgekomen van de twintigste editie van de Zwarte Cross, die meer dan 200.000 bezoekers trok. “Maandag’s kwam ik thuis en ik was helemaal op. Ik had keelpijn en ik kon niets meer zeggen. En last van mijn arm had ik ook nog, een zwaaiarm”, aldus de festivaldirectrice. Voor haar is het uitdelen van de traktatie geen straf. “Ik vind het heel leuk, want hier is het ook begonnen in 1997. Toen ben ik er ook bij geweest.”

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)