Talent beloond op sportverkiezing Doetinchem

Gepubliceerd: 28-01-2020 16:01. Bijgewerkt: 28-01-2020 17:10

In een volle schouwburg Amphion werd maandagavond sportend Doetinchem in het zonnetje gezet tijdens de derde editie van de Sportverkiezing. Naast de uitverkiezing van sportman en sportvrouw van het jaar, werd ook aanstormend talent beloond.


"Ik vind het vooral een waardering van het werk wat ik erin stop", zegt sporttalent van het jaar Tijmen Wisselink over winnen van de prijs. "Ik had hier ook niet verwacht om te winnen. Ik vond de concurrentie wel sterk". BMX-er Kevin Elbers sleepte de prijs voor beste sportman in de wacht. Elbers had al wel de stille hoop dat hij maandagavond in de prijzen ging vallen: "Het is een bevestiging van dat je heel goed bezig bent." Wethouder Rens Steintjes van Doetinchem is van mening dat de jaarlijkse prijs een stuk waardering is naar de topsportwereld en dat het evenement een feestje is voor sportende Doetinchem. "Het laat vooral zien hoe mooi, hoe breed en hoe groot de sportwereld in Doetinchem is en wat dat teweeg kan brengen", aldus Steintjes.

Sportvrouw van het jaar werd boksster Anouk Echteld. Ze merkt dat de omgeving en de organisaties waarin zij werkt en traint, zoals het Graafschap College en de boksschool COB haar dragen. "De regio is ontzettend belangrijk om de topsport te steunen", geeft Echteld aan. Steintjes genoot van de volle zaal die naar de verkiezing van sportend Doetinchem heeft zitten kijken en vindt dan ook dat de gemeente het niet kan nalaten om het volgend jaar weer te organiseren. "Het moet wel heel gek lopen als we dit volgend jaar niet weer gewoon op poten kunnen zetten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)