Tafeltennissers Hercules toch in eredivisie

Gepubliceerd: 07-06-2019 13:06. Bijgewerkt: 07-06-2019 14:34

De tafeltennissers van Hercules spelen volgend seizoen toch in de eredivisie. Eerder degradeerden de Terborgenaren naar de eerste divisie, maar omdat Itass DKT'70 uit de eredivisie stapt mag Hercules op basis van hun rating volgend jaar toch op het hoogste niveau uitkomen.

"De bond heeft gelukkig voor ons, puur gekeken naar rating en die bleek bij ons gemiddeld het hoogst te zijn", jubelt een dolblije Herm Aalders, voorzitter en speler van het eerste team. De rating van de Terborgenaren was zo goed omdat de bond zowel de rating van Trinko Keen, die dit seizoen alleen de Europese duels voor Hercules speelde, als de rating van nieuwkomer Jamshid Sedigh mee gerekend heeft. Daardoor lieten de Terborgenaren met een rating van 2162 concurrenten Westa met 2138, Klimaatgroep Stars 1 met 2092 en Scyedam met 2085 achter zich.

Volgend seizoen wil Hercules zich op eigen kracht gaan handhaven op het hoogste niveau van Nederland. Daarvoor trok het eerder al Sedigh aan van Salamanders en kan voor het nieuwe seizoen nu ook rekenen op de inzet van meervoudig oud-Nederlands kampioen Keen. "Trinko heeft aangegeven het komend seizoen ook beschikbaar te zijn voor de eredivisie", aldus Aalders. "Zo spannend als afgelopen seizoen willen we het niet meer maken. Dat is niet goed voor de rikketik.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)