Tablets voor coronapatiënt in ziekenhuis

Gepubliceerd: 07-04-2020 16:04. Bijgewerkt: 07-04-2020 17:06

Het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaan tablets inzetten om mogelijke coronapatiënten door middel van beeldbellen contact te laten houden met hun familie. Eerder besloten de ziekenhuizen dat coronapatiënten geen bezoek meer mochten ontvangen.

"Omdat de coronapatiënten, of de patiënten waar een sterke verdenking is dat ze het coronavirus hebben, geen bezoek meer mogen ontvangen waren we op zoek naar een andere manier om ze met familie in contact te brengen", aldus woordvoerder Saskia Steenbergen. "In overleg met Sensire hebben we nu een aantal tablets geleend, waardoor mensen toch contact kunnen hebben met hun familie. Onze verplegers zijn erg zorgzaam en helpen de mensen die niet zelf kunnen beeldbellen, zodat ook zij contact kunnen leggen met familie." Volgens Steenbergen zullen alle tablets vrijdag in omloop zijn.

De beide ziekenhuizen kunnen voorlopig de druk nog goed aan, al zijn er wat wat wisselingen qua bezetting: "Zo worden verpleegkundigen van andere afdelingen en Operatieassistenten worden ingezet als buddy op de intensive care-afdeling."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)