Ulft, Netherlands

Syriërs gepakt na vluchtpoging bij de grens

De bestuurder van een Duits busje is maandagavond opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij vervoerde zeven Syrische vreemdelingen, die tijdens de aanhouding op de vlucht sloegen in een bosgebied bij Babberich.
Jasper Hazelaar | 16 november 2021 12:34 | Aangepast op 29 november 2021 08:53

Het busje werd rond 20.30 uur voor een controle aan de kant gezet in Babberich, nabij de grensovergang op de A12. Op dat moment besloten de zeven inzittenden met een Syrische nationaliteit op de vlucht te slaan. Zij renden een bosgebied in, waarna door de Koninklijke Marechaussee een zoekactie werd opgestart in samenwerking met de politie. Met behulp van onder meer speurhonden werden de personen gevonden. De vreemdelingen, waarvan er één minderjarig is, hebben daarbij volgens de Marechaussee geen verwondingen opgelopen.

De man die in het busje reed, een Syriër met een verblijfsstatus in Duitsland, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De zeven andere inzittenden beschikken ook over de Syrische nationaliteit. “Ze gaan nu de asielprocedure in Nederland in”, geeft een woordvoerder van de Marechaussee aan. “Waar ze uiteindelijk naartoe gaan is afhankelijk van hun huidige status. Als ze een asielprocedure in een ander land hebben lopen, zullen ze teruggaan naar dat land.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Op Pad Met Ad|Wielwijk|