Swim to Fight Cancer kijkt vooruit naar 2021

Gepubliceerd: 13-09-2020 15:09. Bijgewerkt: 16-09-2020 9:10

De organisatie achter Swim to Fight Cancer Achterhoek kijkt vooruit. Deze zondag zou eigenlijk de editie 2020 plaatsvinden, maar die is verschoven naar 12 september 2021.

“Het is jammer, maar het is niet anders”, zegt projectleider Margot Verhagen die berust in de situatie. “Er is zoveel afgelast, we zijn niet de enigen waarvan een evenement niet door kon gaan.” Dus kijkt ze, samen met de organisatie vooruit. “We gaan nu voor 2021, ook dan zijn we nog niet van corona af dus we moeten gaan kijken hoe we dat gaan doen. We hebben veel te maken met ex-kankerpatiënten die natuurlijk nog veel kwetsbaarder zijn.” Ondanks de maatregelen, kon de burgemeestersduik eerder dit jaar wel doorgaan en daar is Verhagen blij mee. “We hebben wat dat betreft het voordeel dat we Achterhoek zijn, dus breder dan Doetinchem en Montferland. We hopen dat de burgemeestersduik ervoor zorgt dat er volgend jaar ook uit Doesburg en Berkelland mensen mee doen.”

Ondanks de afgelasting blijft er wel geld binnen komen. “We zien niet dat grote evenementen zoals de KWF-collecteweek voor meer donaties zorgen, maar wel dat deelnemers dat aangrijpen om hun acties weer onder de aandacht te brengen zodat er toch wel geld binnenkomt.” Het doel dat voor dit jaar gesteld was, was heel hoog. “Ik had gezegd dat ik het dubbele wilde van de vorige keer en dan nog een beetje meer, dan kom je op drie ton.” Door alle omstandigheden en verschuivingen beseft ze zich dat dat lastig wordt. “Wat ik nu mooi zou vinden is om het dubbele van de vorige editie op te halen, je moet wel doelen blijven stellen om jezelf te verbeteren.”

Nieuwjaarsduik aftrap
De organisatie is nog niet officieel begonnen met de organisatie voor volgend jaar. “We starten in oktober met de voorbereidingen”, zegt Verhagen. Wel heeft ze een idee wanneer ze de officiële aftrap wil doen. “Met een nieuwjaarsduik. Dat hebben we de vorige keer gedaan en dat was zo’n groot succes, dat willen we volgende keer weer doen.” Daarnaast hoopt de organisatie ook op City Beach weer actief te zijn om geld in te zamelen.


Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)