Swim to Fight Cancer gaat voor de drie ton

Gepubliceerd: 01-07-2019 15:07. Bijgewerkt: 01-07-2019 16:00

Op het Goede Doelen Toernooi van City Beach in Doetinchem heeft de organisatie van Swim to Fight Cancer de plannen voor volgend jaar bekend gemaakt. Op 13 september 2020 vindt de zwemtocht plaats bij Braamt, met een streefbedrag van bijna 300.000 euro.


“Afgelopen jaar hebben we dik 140.000 euro opgehaald”, weet organisator Margot Verhagen van Swim to Fight Cancer 0314. “Een verdubbeling zou fantastisch zijn. Ik weet helemaal niet of dat reëel is, maar laten we kijken of het lukt.” Ook op City Beach werd er met het inschrijfgeld en een bijdrage van de organisatie een relatief klein bedrag opgehaald voor de bestrijding van de ziekte kanker. “Wij verdubbelen het inschrijfbedrag van 25 euro”, zo geeft City Beach-organisator Jeroen van Ree aan. “Dat geven we dan aan het goede doel.”

Naast een negental Swim to Fight Cancer-teams deden er op het Goede Doelen Toernooi deelnemers mee die geld ophaalden voor de bestrijding van ziekten, maar ook voor het organiseren van buurtfeestjes. Het volleyballen ging de zwemmers van Swim to Fight Cancer prima af. “Het gaat fantastisch samen”, vindt Verhagen. “Dit was ook echt een aftrap voor de organisatie om weer te gaan beginnen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)