Swim to Fight Cancer danst naar Oude IJssel

Gepubliceerd: 21-08-2018 11:08. Bijgewerkt: 21-08-2018 13:15

Nog een kleine drie weken en de Oude IJssel bij Doetinchem verandert in het toneel van Swim to Fight Cancer. Tijdens het evenement duiken tientallen sportievelingen het water in om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Om extra aandacht te vragen danst de organisatie zich met vele vrijwilligers door Doetinchem.


‘’Mensen reageren echt heel erg leuk, je merkt dat het gaat leven in de stad’’, vertelt organisator Margot Verhagen tijdens een spetterende dans op het Simonsplein. ‘’We hebben met de dansgroep een voorstelling gegeven. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen meekrijgen dat ze ook voor een goed doel kunnen dansen, in plaats van alleen in een studio’’, geeft Britt Heijnen van Studio INDans uit Doetinchem aan.

Boven verwachting
‘’Ik vind het een goede actie, ik ken iemand die mee zwemt en die heb ik ook gesponsord’’, vertelt een van de toeschouwers. Op zondag 9 september duiken ruim 160 sportievelingen het water in, samen zijn zij nu al goed voor meer dan 70.000 euro. ‘’Dat is boven verwachting. Vorig jaar moesten we in een kano, je ziet nu dat mensen ons echt een warm hart toedragen. Geweldig!’’, concludeert Verhagen.

Men kan zich nog inschrijven via de website van Swim to Fight Cancer.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)