Swart legt frustratie naar Superboeren uit

Gepubliceerd: 10-05-2016 9:05. Bijgewerkt: 11-05-2016 0:03

Sjaak Swart liet zijn ongezouten mening over het verspeelde kampioenschap van zijn club Ajax maandagmiddag horen op zijn eigen YouTube-kanaal. De inmiddels afgekoelde ‘Mister Ajax’ staat nog steeds achter zijn woorden en hoopt dat De Graafschap degradeert.

"Die woede blijft een dagje, nu is dat wel voorbij", aldus de 77-jarige oud-speler van Ajax. De Amsterdammers verspeelden dankzij het 1-1 gelijkspel op de Vijverberg zondagmiddag het kampioenschap aan PSV. "Maar ik hoop nog steeds dat De Graafschap degradeert ja", aldus Swart desgevraagd. ‘Mister Ajax’ kan nog steeds niet verkroppen dat De Graafschap zoveel energie in een wedstrijd stopte die eigenlijk nergens meer om ging. "Vijf dagen later spelen ze de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", legt Swart nogmaals zijn mening uit, verwijzend naar de nacompetitie die vrijdag van start gaat. "Vind je dat dan niet stom?"

"Het ging me ook vooral om die bestuursleden", legt Swart zijn frustraties richting de Doetinchemse voetbalclub uit. "De steun van het andere publiek was geweldig, maar dat was helemaal niks. Die liepen rond van: ‘We hebben ze te pakken’" De instelling van de Superboeren op het veld kon Swart ook niet waarderen. "Ze begonnen te schoppen op het veld, dat snap je toch niet. Dat hadden die gasten van Ajax ook moeten doen."

Foto: Alles op Swart

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)