Supportersactie bij training De Graafschap

Gepubliceerd: 20-03-2021 10:03. Bijgewerkt: 20-03-2021 13:08

Enkele honderden supporters hebben de selectie en staf van De Graafschap zaterdagochtend een hart onder de riem gestoken. Bij het trainingsveld in Doetinchem werd het nodige vuurwerk afgestoken naast een groot spandoek.


De grote groep supporters was naar het trainingsveld bij De Bezelhorst gekomen. Met fakkels, het afsteken van vuurwerk en gezang hoopten ze de spelersgroep en staf te motiveren voor de laatste negen wedstrijden van de reguliere competitie. Met een groot spandoek, van 140 bij vijf meter, refereerden ze onder meer aan het vorige seizoen waarin de club door de coronacrisis en de daaropvolgende beslissing van de KNVB promotie misliep. De boodschap op het doek: 'Trots op dat we nu staat waar we toen stonden, nog 9 finales op weg naar het ultieme doel'.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp laat namens de Doetinchemse voetbalclub weten trots te zijn op de actie, hoewel de supporters zich niet allemaal even goed hielden aan de coronamaatregelen: "Ik had niet verwacht dat het er zoveel zouden zijn. We hebben wel gevraagd aandacht te houden voor de maatregelen, maar ik snap dat het lastig is."

Promotierace
Na de puntendeling van vrijdagavond tegen Excelsior heeft De Graafschap de tweede plek, die recht geeft op directe promotie, nog altijd in handen. Het gat met concurrent Almere City bedraagt nu twee punten, terwijl volgende week een uitwedstrijd wacht tegen NAC Breda, die ook nog in de race zijn voor promotie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)