Supporters willen in gesprek met gemeenten

Gepubliceerd: 03-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 03-05-2018 15:54

Supportersverenigingen van De Graafschap en Telstar hebben samen met Supporterscollectief Nederland een statement verstuurd naar de burgemeesters van Doetinchem en Velsen. De voetbalsupporters zijn niet te spreken over de beslissing om een buscombi op te leggen voor de duels tussen beide ‘cultclubs’ en willen in gesprek.

“Het is ronduit beledigend”, schrijven de supportersgroepen van De Graafschap en Telstar in het gezamenlijke statement over de beslissing van de gemeenten om een verplichte buscombi op te leggen. Namens De Graafschap hebben supportersvereniging Superboeren, de Anhangersraod en Brigata Tifosi de tekst ondertekend. De supporters herinneren de burgemeesters aan het feit dat de autoriteiten altijd beloftes hebben gemaakt naar de supporters toe. “Als jullie je goed gedragen, dan word je daarvoor beloond. Normalisatie, noemen ze dat.” Volgens de supporters breken de gemeenten deze belofte, wat reden is voor een gesprek. “Laten we om tafel gaan, dat werkt doorgaans het beste”, roepen de supporters op. “Mocht u niet bereid zijn tot herziening, dan bezinnen wij ons op verdere acties.”

Doetinchem wil desgevraagd niet aangeven of het in gesprek gaat met de supporters. "Ik verwijs naar het statement en mochten er wijzigingen zijn, zullen we daar zelf over berichten", aldus een woordvoerder. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap herkent de signalen uit het statement, maar houdt zich verre van oorlogstaal. "Er is veel scherpe taal geweest, maar wat ik bovenal belangrijk vind is dat het gesprek open blijft. We moeten ook constateren dat we een burgemeester hebben die grote betrokkenheid bij De Graafschap heeft laten zien. In een goede relatie moet ook een andere keuze passen."

Uitstekende band tussen supporters
De supporters willen de burgemeesters van Doetinchem en Velsen daarnaast herinneren aan de goede band tussen beide verenigingen. “Van ons gezamenlijk clubicoon Simon Kistemaker tot de indringende herdenking op De Vijverberg na het overlijden van Telstar-speler Luciano van den Berg”, zo verklaren de supporters het ontstaan van de vriendschap. “We hebben van alles meegemaakt samen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)