Supporters starten veiling voor goede doel

Gepubliceerd: 29-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 29-12-2020 16:44

Supportersgroep Oldies DTC veilt verschillende items die te maken hebben met De Graafschap om zo geld op te halen voor Stichting Ambulancewens. De supporters van de Doetinchemse club kozen het goede doel, nadat ze zagen dat onder meer oud-trainer en erelid Simon Kistemaker geholpen werd door de stichting.

"Op sociale media zie je berichten voorbij komen dat zij mensen in hun laatste levensfase helpen door een wens in vervulling te laten gaan", aldus Erwin de Vrught, een van de initiatiefnemers. "Zo zagen we in augustus dat Stichting Ambulancewens het mogelijk maakte dat een man uit Keijenborg nog één keer naar een wedstrijd van De Graafschap kon. De definitieve 'trigger' was een filmpje waarin we zagen hoe de stichting Simon Kistemaker naar huis bracht vanuit het ziekenhuis, zodat hij bij zijn vrouw Thea kon zijn." Vorig jaar hield de supportersgroep ook een veiling, toen vanwege het 65-jarig jubileum van de Doetinchemse voetbalclub. De opbrengst van die veiling ging naar de Cliniclowns en Stichting Knallen voor Karsten: "Daarmee hebben we 1.019,54 euro opgehaald voor Knallen voor Karsten en 500,65 euro voor de Cliniclowns, dat willen we nu graag overtreffen."

Via de sociale mediakanalen van de supportersgroep worden er vanaf deze week, gedurende een maand, iedere dag één of meerdere nieuwe veilingitems aangeboden: "Van hele grote dingen - zoals een banner van ruim drie meter, die in het stadion heeft gehangen - tot kleinere items", aldus De Vrught. "Voor iedere portemonnee is er wel wat te krijgen." In totaal zullen er vijftig items geveild worden, waarvan één duidelijk pronkstuk: "Dat is een geheel verzorgde overnachting in 'Theo's huisje' (het huis waar oud-materiaal man Theo Vergeer woonde en dat ingeklemd ligt tussen de verschillende ingangen van het stadion, red). Dat is iets voor de echte liefhebber."

Items aanleveren
Volgens De Vrught kunnen supporters nog altijd items ter beschikking stellen voor de veiling: "Als iemand nog iets leuks heeft liggen van twintig of dertig jaar geleden, is dat altijd van harte welkom. Een De Graafschap-shirt met Hans Verkerk als sponsor doet het bijvoorbeeld altijd goed. Zo willen we ervoor zorgen dat we de opbrengst van de vorige veiling overtreffen."

Foto: Oldies DTC

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)