Supporters starten actie voor Huntelaar

Gepubliceerd: 03-06-2021 16:06. Bijgewerkt: 03-06-2021 16:35

Supporters van De Graafschap zijn online een actie gestart om Klaas-Jan Huntelaar te overtuigen terug te keren naar de Doetinchemse voetbalclub. Donderdag werd bekend dat de 37-jarige aanvaller vertrekt bij Schalke 04.

“Velen van ons waren erbij toen jouw carrière op de Vijverberg een valse start had”, schrijft supportersgroep Oldies DTC in een bericht op sociale media. “Je werd helemaal verkeerd gebruikt. Wij zagen en wisten vanuit de jeugd: die moet je voor de goal krijgen, dan scoort hij altijd.” Huntelaar kwam, los van zijn periode in de jeugd, op huurbasis één seizoen uit voor De Graafschap. Onder trainer Peter Bosz kwam de aanvaller uit Hummelo tot negen wedstrijden in 2003.

Via AGOVV, sc Heerenveen en Ajax kwam de aanvaller alsnog in de wereldtop terecht. Na periodes bij Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en wederom Ajax besloot hij de tweede helft van dit seizoen terug te keren bij de Bundesliga-club. Oldies DTC hoopt Huntelaar na zijn vertrek bij Schalke te verleiden tot een terugkeer in Doetinchem: “Wat willen we je graag een laatste jaar (of daarna nog eentje?) gunnen met ons, je vrienden, je familie, je dorp om je heen.”

#MooiGebaarVoorHuntelaar
De supporters hebben de hashtag ‘MooiGebaarVoorHuntelaar’ in het leven geroepen om de aanvaller te overtuigen naar De Graafschap te komen. “Met de # mag iedereen jou en je familie iets aanbieden om je over de drempel te trekken, ons stadion in”, aldus Oldies DTC. “Jouw cirkel rondmaken en de kans voor de Achterhoek om onze opgekropte trots en respect minimaal een jaar lang tot uiting te laten komen.”

Foto: Oldies DTC

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)