Supporters op gevel stadion De Vijverberg

Gepubliceerd: 10-11-2020 15:11. Bijgewerkt: 10-11-2020 15:10

Het ‘Hart veur de Club’ is dinsdag geplaatst op de gevel van stadion De Vijverberg in Doetinchem. Ruim duizend supporters die de club met een geldbedrag ondersteunden, hebben een plek op de buitenmuur gekregen.

“Het is ongelofelijk mooi wat er gebeurt”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp in reactie op de plaatsing van het grote hart. “Voor mij staat het symbool voor heel veel acties die supporters, stewards of supportersgroepen hebben gedaan. Dat sterkt deze club.” Supporters konden voor 19,54 euro, een referentie naar het oprichtingsjaar, een plek in het hart kopen. Na plaatsing heeft de algemeen directeur een kleine inspectie gedaan: “Ik heb gekeken of mijn gezin erop stond en op welke plek. Die staan erop, maar je ziet zoveel supportersnamen die je kent als trouwe supporters.”

De actie levert De Graafschap 30.000 euro op, geen sinecure in coronatijd. “Het is een bedrag dat in de exploitatie van de club gaat”, zegt Ostendorp, die nogmaals benadrukt dat acties van supporters en sponsoren van groot belang zijn. “Het is gewoon bittere noodzaak dat we echt op de kosten letten. Dit levert echt een grote bijdrage aan het overeind houden van De Graafschap in een moeilijke tijd.”

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)