Supporters geven Seuntjens 'enkele reis'

Gepubliceerd: 12-03-2021 8:03. Bijgewerkt: 12-03-2021 14:03

Supportersgroep Brigata Titfosi van De Graafschap wil dat aanvaller Ralf Seuntjens niet meer in actie komt voor de Doetinchemse club. Mede daarom hingen zij vrijdagmorgen in alle vroegte een spandoek op aan het stadion in Doetinchem, samen met een treinkaartje voor de aanvaller.

"Na de gebeurtenissen van deze week kunnen wij niets anders concluderen dan dat Ralf niet meer voor de volle honderd procent het De Graafschap-belang voor ogen heeft", aldus de supporters op de site van de Brigata Tifosi. Naast het spandoek aan het stadion, hing op de deur van het stadion ook een brief aan de spelersgroep met daarbij een treinkaartje, een enkele reis naar Breda voor Seuntjens. De supporters vergelijken in de brief de situatie van Jordy Tutuarima - van begin dit seizoen - met die van Seuntjens: "Jordy Tutuarima kreeg aan de beginperiode van dit seizoen ook te maken met een disciplinaire sanctie nadat hij aangaf een vertrekwens te hebben. De kwestie Ralf is ons inziens nog een stapje erger. Wij zijn van mening dat Ralf dan ook hetzelfde behandeld dient te worden als Jordy Tutuarima destijds. Gelijke monniken, gelijke kappen"

De video die door de club online is gezet en waarin Seuntjens en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp de situatie uitleggen, wordt door de supporters in het schrijven als 'een toneelstukje' weggezet: "Het in scene gezette statement dat vanuit de club online is verschenen doet schade aan de geloofwaardigheid van De Graafschap en minacht daarmee de trouwe achterban."

'Seuntjens buitenspel zetten'
De spelersgroep wordt tenslotte in de brief gevraagd om Seuntjens buitenspel te zetten: "Door dat te doen, elimineren we niet alleen een mogelijk risico op ons einddoel (eredivisie), maar veel belangrijker nog: onze geloofwaardigheid komt niet in het geding. Eén van de belangrijkste kernwaarden binnen onze club! Daarom doen wij wat jullie gelijk hadden moeten doen: Ralf voorzien van een enkeltje Breda."

'Respecteer de mening'

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp was op de hoogte van de actie van de BT. "Ik kende hun mening, ook aan het begin van deze week, en ik respecteer dat", laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten. De supporters van de BT vinden dat Seuntjens niet meer moet spelen voor De Graafschap. "Dat gevoel leeft wel breder onder supporters", beaamt Ostendorp. "Maar ik heb na dinsdag ook veel reacties gekregen van supporters die het standpunt van de club snappen."

Spandoek blijft hangen
Het spandoek dat vrijdagochtend werd opgehangen bij het stadion blijft tot na het vertrek van de selectie naar Telstar hangen. Voor de club is het geen reden om verdere actie te ondernemen. "We hebben deze week alles afgewogen, ook met de spelersgroep, en we hebben vertrouwen in het bij de selectie houden van Ralf", vertelt Ostendorp. "Dat is nog steeds het standpunt."

Foto: Brigata Tifosi 2003

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)