Supporters De Graafschap schilderen stadion

Gepubliceerd: 14-04-2020 9:04. Bijgewerkt: 14-04-2020 9:40

Supporters van de Brigata Tifosi hebben delen van stadion De Vijverberg in Doetinchem van een nieuwe kleur voorzien. Het kale beton is op verschillende plekken omgetoverd in blauw-witte muurschilderingen.

“Waar we als Brigata Tifosi normaal veel tijd besteden aan het maken van acties lijkt het er dit seizoen op dat de competitie vroeg ten einde zal zijn”, zo laat de supportersgroep van De Graafschap weten over de reden van de actie. “Een mooie gelegenheid om, in kleine groepjes en ons houdend aan de huidige coronamaatregelen, de handen uit de mouwen te steken en ons stadion te voorzien van clubkleuren, Achterhoekse kreten en passende muurschilderingen.” Inmiddels zijn verschillende onderdelen van het stadion geschilderd. Zo is er in de hoek van de Groenendaal en de Roodbergen-tribune een schildering gemaakt van een ouder die zijn kind op de schouders meeneemt naar een wedstrijd.

De supporters stoorden zich aan de kale uitstraling van De Vijverberg. “In de afgelopen jaren waren er tal van mooie initiatieven om het stadion een boost te geven”, zo schrijft de Brigata Tifosi, verwijzend naar de realisatie van de stadionpoort en de supporterskantine. “Nu was het onze beurt.” De Brigata Tifosi omschrijft het zelf als het begin van een mooi project. De supporters hopen op steun van anderen voor verdere realisatie.

Foto: Oldies DTC

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)