Supporters De Graafschap niet naar Eindhoven

Gepubliceerd: 24-01-2020 13:01. Bijgewerkt: 24-01-2020 14:00

Supporters van De Graafschap hebben besloten om de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven van volgende week vrijdag te boycotten. De groepen vinden dat er te strenge voorwaarden worden gesteld voor het vervoer naar de Lichtstad.

“Normalisatie lijkt inmiddels steeds iets verder weg, zeker in de Keuken Kampioen Divisie”, zo schrijven supportersgroepen Superboeren, Brigata Tifosi, Oldies Dtc, D’ran Neede, Didam en SYL Winterswijk van De Graafschap in een gemeenschappelijke verklaring. “Echter is de tijd dat wij ons als vee laten behandelen definitief voorbij. Net als in Maastricht voelen wij ons in Eindhoven verre van welkom. De betekenis van de woorden gastvrij- en toegankelijkheid zijn er in ieder geval nog niet doorgedrongen. Het moet maar eens afgelopen zijn! We hebben daarom dan ook besloten om niet naar Eindhoven af te reizen.”

Hoewel het uitvak volgens de supportersgroepen plaats biedt aan 475 supporters, werden er door de Eindhovense voetbalclub slechts 25 parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. De supporters stelden verschillende opties voor, maar kregen nul op rekest. “In plaats hiervan hebben de autoriteiten de voorstellen die De Graafschap in het voortraject heeft aangedragen, naast zich neergelegd”, zo schrijven de supportersgroepen. “Bovenstaande is absurd en voor ons onacceptabel.”

Foto: Joop Kappert (archief, De Graafschap-FC Eindhoven)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)