Superboeren zoeken revanche tegen Go Ahead

Gepubliceerd: 13-10-2017 14:10. Bijgewerkt: 13-10-2017 14:51

De Graafschap wil zondagmiddag drie punten pakken tegen rivaal Go Ahead Eagles. Na de degradatie van de Superboeren en de daaropvolgende knokpartij op het veld, is dit een uitgelezen moment voor sportieve revanche.


"De supporters hebben het er al weken over", weet aanvoerder en voormalig Eagles-speler Sven Nieuwpoort. "Ik hoop dat wij er op knallen en ze dik verslaan." Na een stroeve start van de competitie heeft de ploeg uit Deventer de afgelopen twee wedstrijden gewonnen. Nieuwpoort hoopt dat het opgedane vertrouwen van Go Ahead snel verdwijnt. "Met ons publiek erachter hoop ik dat ze hier met poep in de broek komen", aldus Nieuwpoort, die de Deventenaren zelf ook terug wil pakken. "Ik ben er niet heel leuk weggegaan, want ik kwam het laatste half jaar weinig in de plannen voor. Aan mij ook om revanche te nemen."

Trainer Henk de Jong laat alle vijandigheden rondom het duel aan zich voorbij gaan. "Ik concentreer mij helemaal op het voetbal, maar voor de ploeg en ook voor de supporters is het een beladen wedstrijd", aldus De Jong, die niet verrast is door de overwinningen van Go Ahead tegen Almere City en FC Oss. "Ze hebben ook een aardige ploeg, dus dat zijn ze aan de stand verplicht. Maar dat geldt ook voor ons."

Twijfels over invulling aanval

Trainer De Jong houdt in het duel tegen Go Ahead vast aan de 4-3-3-formatie. Wel twijfelt hij nog over de invulling van zijn voorhoede. "Gaan we met twee brede kanten of met een naar binnen spelende spits spelen?", aldus de trainer. "Dat zien we in de laatste training, maar dat zijn details." Of middenvelder Tim Receveur plaats kan nemen op de bank is nog niet duidelijk. Hij verliet de training voortijdig met een hamstringblessure.

Vermoedelijke opstelling:
Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Tutuarima, Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Ars, Van den Hurk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)