Superboeren willen zich direct herpakken 

Gepubliceerd: 11-01-2018 15:01. Bijgewerkt: 11-01-2018 16:35

De Graafschap hervat vrijdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De Superboeren willen zich in Friesland herpakken na een reeks van slechte resultaten voor de winterstop.


“Cambuur is wel een goede ploeg, hoor”, zegt trainer Henk de Jong over de huidige nummer dertien van de Jupiler League. “Ik verwacht dat zij het systeem gaan omzetten naar 4-3-3 met snelheid op de flanken. Dan weten wij zelf wat we er tegenover willen zetten.” De Doetinchemmers sloten de eerste seizoenshelft in mineur af, door in de laatste drie wedstrijden slechts één punt te pakken. “Er zat een beetje vermoeidheid in”, zoekt middenvelder Mark Diemers een verklaring. “Nu zijn we weer fit en scherp en dat moeten we morgen laten zien.” Vorige week verloor De Graafschap in een oefenduel nog ruim van VVV-Venlo.

De Superboeren willen nu de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft winnend afsluiten. “Als je morgen wint, dan kun je dat het hele seizoen doortrekken”, aldus De Jong, die voor het eerst sinds zijn vertrek bij Cambuur als trainer terugkeert in Leeuwarden. Toch wil de Friese trainer zijn oud-club pijn doen. “Dan kunnen we Cambuur op afstand zetten, dat zou fantastisch zijn.” Met de komst van de 28-jarige Frank Olijve heeft De Jong zijn gewenste ‘ratje’ op het middenveld binnen. “Ik kan zeker een huftertje zijn”, aldus de nieuwkomer zelf. “Of het nou mooi of lelijk gaat kan mij niet veel schelen”, benadrukt Olijve. Of hij direct kan spelen tegen Cambuur is nog maar de vraag, aangezien de Doetinchemse club nog wacht op de overschrijvingspapieren.

Wijzigingen in basis
De Jong wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar gaf wel aan twee wijzigingen door te voeren. “Dat heeft ook te maken met een aantal lichte blessures”, zegt de trainer. “Als Frank Olijve direct kan spelen, dan kan het zomaar zijn dat ik hem direct inzet.” De Graafschap kan in Leeuwarden in ieder geval geen beroep doen op Elvio van Overbeek. De flankspeler raakte woensdagmiddag geblesseerd aan zijn knie bij een glijpartij op de training. Trainer De Jong verwacht de komende tijd geen gebruik van hem te kunnen maken. Ook Anthony van den Hurk is een twijfelgeval, vandaar dat Sjoerd Ars vermoedelijk in de punt van de aanval zal staan.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima (Driver); Olijve (Tutuarima), Diemers, El Jebli; Van Mieghem, Ars, Serrarens.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)