Superboeren willen supporters verwarmen

Gepubliceerd: 22-02-2018 16:02. Bijgewerkt: 22-02-2018 16:57

De Graafschap gaat vrijdagavond op jacht naar drie punten tegen de nummer negentien Helmond Sport. Op een koude De Vijverberg hoopt Henk de Jong niet alleen de volle buit binnen te halen, maar ook het publiek te vermaken.


"Het wordt morgen -5 graden, dus we moeten wel voor wat warmte zorgen", vindt trainer Henk de Jong. Volgens middenvelder Mark Diemers heeft De Graafschap de forse 5-2 nederlaag van vorige week tegen FC Emmen snel verwerkt. "Ik denk sowieso dat we er klaar voor zijn", blikt hij vooruit naar het treffen met de Brabanders. "Helmond is een lastige tegenstander die heel gegroepeerd speelt, dus dat wordt lastig om doorheen te voetballen. Ik denk dat wij genoeg creativiteit hebben om dat te bewerkstelligen."

In Helmond werd het eerder dit jaar 0-2 voor de Doetinchemmers. "We hadden het toen bij vlagen lastig op het kunstgras", herinnert De Jong zich de uitwedstrijd van oktober. Dat is vrijdag wel anders, want de spelers trainden donderdag op de Vijverberg. "We hebben nu lekker op het eigen veld getraind", vertelt de oefenmeester "En daar was ik ook blij mee, daar ben ik de club heel dankbaar voor." Al met al moet dat voor De Jong en zijn ploeg zorgen voor drie punten. "We moeten zo snel mogelijk over de veertig punten heen."

Abena terug in de basis
Tegen Helmond Sport start De Graafschap niet met dezelfde elf als de afgelopen drie wedstrijden. In aanloop naar Helmond voert De Jong een enkele wijziging door, Myenty Abena vervangt Bart Straalman in de defensie van de Superboeren. "Myenty was een tijdje niet fit, maar nu is hij weer fit en het is een jongen met veel mogelijkheden", geeft De Jong als reden voor de wissel.

Opstelling: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)