Superboeren verrassen Cambuur met taart

Gepubliceerd: 14-05-2020 12:05. Bijgewerkt: 14-05-2020 13:33

Supportersvereniging SV Superboeren van De Graafschap heeft de supporters van Cambuur Leeuwarden vandaag verrast met een taart voor het kampioenschap. Met de ludieke actie willen de supporters van De Graafschap de club uit Leeuwarden een hart onder de riem steken.

"We willen niet alleen de rivaliteit laten klinken, maar ook een handreiking doen naar Cambuur", aldus Ruud Hissink van Supportersvereniging SV Superboeren. "We zitten in hetzelfde schuitje en komen elkaar volgend jaar weer tegen, natuurlijk hopen we dat dat op het hoogste niveau zal zijn. Het is ook niet dat we het bij deze ene ludieke actie houden. We willen graag periodiek met elkaar gaan zitten om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we samen kunnen optrekken." Het bezorgen van de enorme taart, een meter bij een meter, gebeurt op de dag dat de voorzieningenrechter in Utrecht uitspraak doet in het kort geding dat De Graafschap en Cambuur hebben aangespannen tegen de KNVB.

Hissink verwacht dat de rechter de KNVB terug naar de tekentafel stuurt: "Ik vond het al heel opvallend dat het kort geding drie uur duurde en al helemaal dat de rechter in de rechtszaal uitspraak gaat doen. In het slechtste geval spelen we ook volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar het zou het mooist zijn om met twintig clubs in de eredivisie uit te komen." Bij goed nieuws gaat er volgens Hissink wel een feestje volgen: "De champagne staat al klaar."

Foto: SV Superboeren

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)