Superboeren geven stadion opfrisbeurt

Gepubliceerd: 12-10-2019 19:10. Bijgewerkt: 12-10-2019 19:22

De achterwanden op de tribunes van Stadion De Vijverberg in Doetinchem hebben zaterdag na ruim negentien jaar weer een opfrisbeurt gekregen. Supporters van De Graafschap gingen met kwasten en verfrollers aan de slag om de muren een nieuw likje blauwe en witte verf te geven.


"In no time waren er al meer dan twintig aanmelden", aldus supporterscoördinator Dennis van Amerongen. Ruim dertig supporters hadden zich opgegeven om een helpende hand te bieden. "Het zijn er bijna teveel, maar fantastisch dat er zoveel mensen zijn." Volgens Hans Martijn Ostendorp was de opfrisbeurt wel nodig. "Als je naar de wanden keek, dan waren die wel wat verweerd", vertelt de algemeen directeur. "We willen natuurlijk wel onze blauw-witte kleuren goed voor het voetlicht hebben."

Wim en Kiana Moorkens kwamen zaterdag uit het Belgische Mechelen om een handje te helpen. De autorit ruim van ruim twee en een half uur hadden de supporters er wel voor over. "Voor De Graafschap hebben we een speciale sympathie", zegt Wim. Dochter Kiana kan dat beamen. "Het geeft een speciaal familiegevoel, net zoals bij ons in België." Van Amerongen weet nog niet wat het volgende project gaat worden. "Eerst maar eens dit afronden, en dan kijken we daarna wel weer verder."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)