Superboeren boos over vervoersregeling

Gepubliceerd: 02-05-2018 15:05. Bijgewerkt: 02-05-2018 15:40

Supporters en bestuurders van De Graafschap zijn het niet eens met de autoriteiten uit Doetinchem en Velsen. Voor de wedstrijden in de nacompetitie tussen de bevriende teams is besloten een verplichte bus- en autocombi in te voeren.

"Het signaal dat jullie hiermee afgeven is dat het namelijk geen ene zak uitmaakt hoe je je gedraagt", stelt supportersgroep Oldies DTC over het besluit van een verplichte buscombi. "Of zien we dat verkeerd?" De sfeer tussen supporters van De Graafschap en Telstar is al jaren vriendschappelijk, maar in aanloop naar de play-off wedstrijden wordt deze vriendschap niet beloond. De autoriteiten uit Doetinchem en Velsen hebben besloten om een verplichte vervoersregeling in te voeren. "Of je nu samen een biertje drinkt of dat glas naar elkaars hoofd gooit, het interesseert jullie werkelijk dus eigenlijk helemaal niets", vervolgt Oldies DTC. Ook RvC-voorzitter Martin Mos laat via Twitter weten het besluit “volstrekt belachelijk” te vinden. 

Waarschuwing
De goede naam die burgemeester Mark Boumans opgebouwd heeft na het besluit om bier terug op de tribune te laten komen, loopt met deze beslissing schade op. In een oproep aan de burgemeester wordt gewaarschuwd dat deze beslissing voor eventuele spanningen tussen beide supportersclubs kan zorgen. "Misschien ben je er stiekem wel de oorzaak van door een bommetje te leggen onder de goede verhoudingen beider clubs," aldus de supporters. "Mark, wees een held, toon durf en geef die gasten van Telstar gewoon vrij vervoer."

Reactie burgemeester Boumans
De Graafschap heeft de gemeente gevraagd om een andere afweging te maken, maar mede op basis van advies van de politie is besloten vast te houden aan de eerdere vervoersregeling. ‘’In de nacompetitie zijn de belangen voor beide clubs en supporters groter dan in de reguliere competitie. De ervaring leert dat dit meer spanningen met zich meebrengt. De politie acht verstoring van de openbare orde realistisch’’, stelt burgemeester Mark Boumans in een verklaring. ‘’We realiseren ons dat dit voor een groep supporters teleurstellend is. We hopen desalniettemin op een sportieve wedstrijd.’’

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)