Super WK Wielrennen mogelijk in Achterhoek

Gepubliceerd: 10-03-2021 11:03.

De Achterhoek is in beeld als medeorganisator van de tweede editie van het Super WK Wielrennen dat in 2027 naar Nederland moet komen. Provincie Gelderland wil met onder meer de gemeentes Arnhem en Nijmegen en de regio Achterhoek vijf miljoen euro bijdragen aan de organisatie van het internationale sportevenement.

“Hoe alles verdeeld wordt als we het bid binnenhalen, moeten we nog bespreken”, aldus Jan Markink, gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland. “Met Papendal (in Arnhem, red.) hebben we natuurlijk een fantastische locatie voor BMX-onderdeel en Omnisport (in Apeldoorn, red.) is de plek in Nederland voor baanwielrennen.” Het sportevenement bevat WK-wedstrijden in bijna alle wielerdisciplines voor zowel mannen als vrouwen. Naast BMX en baanwielrennen zullen ook wegwielrenners en mountainbikers strijden voor eremetaal. De Internationale Wielerunie UCI wil met dit evenement eens in de vier jaar de wereldwijde kracht van de fietssport centraal stellen. De eerste editie vindt in 2023 plaats in het Schotse Glasgow.

Wat de rol van de Achterhoek moet worden in het geheel is vooralsnog onbekend. Eind maart wil de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) de eerste versie van het bidbook indienen bij de UCI, waarna de verschillende deelnemende gemeenteraden intern moeten besluiten over hun deelname en een eventuele financiële bijdrage. Het definitieve voorstel moet in juli worden ingediend bij de UCI, waarna in september het winnende bid bekend wordt gemaakt.

Foto: REGIO8 (archief, NK Wielrennen)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)