Studenten vragen aandacht voor de politiek

Gepubliceerd: 22-02-2018 15:02. Bijgewerkt: 22-02-2018 15:59

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben 25 studenten van het Graafschap College donderdag een radioshow gemaakt. De uitzending is onderdeel van het samenwerkingsproject tussen het Graafschap College, Omroep Gelderland en REGIO8.


“We zijn de eerste week op pad gegaan in Doetinchem om jongeren te interviewen over hoe zij denken over de gemeenteraadsverkiezingen”, zo schetst studente Kelly Doedens de voorbereiding op het project. “Daar kwamen wel rare dingen uit, omdat ze niet echt wisten wat de gemeenteraad nou inhield.” Donderdag volgde het debat over de onderwerpen die de jongeren hebben aangedragen. Onder meer leegstand in de binnenstad, de inrichting van sportcomplexen en de afstemming van het openbaar vervoer kwamen in de uitzending aan bod.

Volgens Merel Balduk, kandidaat-raadslid voor het CDA in Montferland, is het lastig om jongeren te boeien voor politiek. Ze ziet wel een stijgende lijn. “Het gebeurt steeds meer”, vindt Balduk. “Ik merk dat zelf bij ons in de gemeente ook, dat er steeds meer jongeren actief worden. Maar het mag nog meer.” Studente Kelly is in ieder geval overtuigd geraakt van het belang van stemmen: “Ik heb het stembiljet nog niet binnen, maar ik ga denk ik wel stemmen.”

De radioshow wordt uitgezonden op 4 maart bij Optimaal FM en Omroep Gelderland op de website GldStemt.nl. In deze week worden ook een aantal vlogs gepubliceerd over dezelfde onderwerpen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)