Studenten leren samen duurzaam bouwen

Gepubliceerd: 20-04-2016 12:04. Bijgewerkt: 20-04-2016 13:04

Zestig leerlingen van het Graafschap College en het AOC Oost leren in het project 'De duurzame werkplaats' om duurzaamheid en innovatie toe te passen in de bouwsector. Volgens de organisatie is het uiterst belangrijk om de jeugd dat zo goed mogelijk bij te brengen.

"Het begint zeker bij de jeugd, want de brede bewustwording daarbij is heel belangrijk", aldus organisatieadviseur Otto Willemsen. "Je kunt in de managementkamer wel een visie hebben, maar dit zijn de jongeren die het echt moeten doen. Als ze niet begrijpen wat ze aan het doen zijn, dan maken ze alles net zo hard kapot. Zij zijn onderdeel van de marketingmachine van nieuwe bedrijven." Willemsen, landschapsarchitect Nico Wissing en architect Alfonso Wolbert gaven in ARXlabs in Zelhem aan de jongeren workshops die zij later konden toepassen in de werkplaats.

Het belang van duurzaamheid drong bij de jongeren door, maar ook de samenwerking tussen de scholen wordt als leerzaam ervaren. "Duurzaamheid is wel nieuw en ook wel wennen, maar als je er echt mee bezig bent merk je wel dat het belangrijk is, zeker voor de omgeving", aldus Alyssa Boeijink, student aan het Graafschap College. "Wat ik deze week wil leren is met andere jongens omgaan, de samenwerking leren en echt het hele leerproces er omheen", aldus Coen Stemerdink, student van AOC Oost. Boeijink valt hem bij: "wat ik wil leren is hoe je duurzamer kunt bouwen en dat samen met anderen doet."


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)