Studenten helpen bij vaccineren ouderen

Gepubliceerd: 04-03-2021 17:03. Bijgewerkt: 05-03-2021 15:48

Studenten van het Graafschap College helpen de GGD Noord- en Oost-Gelderland in Doetinchem met het vaccineren van ouderen. Door studenten in te zetten hoopt de school de druk op het GGD-personeel te verminderen.

"Met deze maatschappelijke en regionale betrokkenheid steunen we als GGD en Graafschap College elkaar in een lastige tijd", aldus Theo Klein Bleumink, coördinator bij de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De studenten helpen vanaf 1 maart bij het vaccineren. "De studenten halen de druk een beetje weg bij onze vaste medewerkers en ondertussen leren ze vaardigheden die ze voor de opleiding nodig hebben." In de Topsporthal in Doetinchem, die tijdelijk is omgebouwd tot vaccinatielocatie, werken 115 studenten van verschillende opleidingen: "Nu veel stages uitvallen kunnen ze toch voor een echte werkgever werken."

Naast de studenten Verpleegkunde werken er vanaf 15 februari ook al studenten van onder andere de opleidingen Servicemedewerker en Handhaving en Veiligheid bij de vaccinatielocatie: "De collega's van de GGD begeleiden onze studenten, die hier werkervaring op kunnen doen", vertelt Corinne Vellekoop, docent en initiator. Studenten werken een of twee dagen per week in de Topsporthal en combineren dat met normale lessen. De studenten kunnen tot in ieder geval het einde van het schooljaar bij de GGD blijven werken.

Bijzondere ervaring
Mbo-Verpleegkundestudent Sophie Weulen Kranenbarg gaat het prikken van de ouderen goed af: "Best spannend, zo'n injectie geven. Maar ook heel bijzonder om mee te mogen doen." De student noemt het werken bij de GGD leuk en leerzaam. Op dit moment werken de studenten alleen in Doetinchem, maar binnenkort gaan ook de locaties in Lichtenvoorde en Borculo open: "Daar kunnen onze studenten uit Groenlo mooi terecht", denkt Vellekoop.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)