Studenten doen mee aan ontwerpwedstrijd

Gepubliceerd: 22-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 22-01-2019 16:40

Zeven studenten van de opleiding communicatie en Smart Building van het Graafschap College doen voor het eerst mee aan de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair. Onder begeleiding van een architect en docenten van het Graafschap College ontwerpen de studenten een duurzaam gebouw en een communicatieplan in opdracht van buitendienst Buha en gemeente Doetinchem.


“We zitten nu nog in de brainstormfase”, vertelt communicatie student Sam Ashton van het Graafschap College. “We zijn met de jongens van de opleiding Smart Building bezig om te kijken wat we willen gaan doen. Hoe gaan we het in elkaar zetten en zo duurzaam en circulair mogelijk maken. Daarna gaan we vooral met de uitwerking aan de slag. Als communicatiestudenten brengen wij het project in beeld.” Antie Vos, opleidingsmanager van het Graafschap College is trots op de samenwerking tussen twee opleidingen bij dit project. “ Het is voor de eerste keer dat we met studenten van Marketing en Communicatie samen optrekken. Dat is voor ons heel uniek.” Architect Alfonso Wolbert is onder de indruk van de studenten en hoopt dat het project mensen aan het denken zet over het klimaat. “ Het zou mooi zijn dat dit project inspirerend werkt. De jeugd is er mee bezig, dus dat is een geweldige stimulans. Het is leuk om te zien hoe spontaan deze studenten bezig zijn. Ze pakken snel alles op en ontplooien zelf initiatieven.”

De Doetinchemse studenten strijden tegen vijftien andere studentengroepen die allemaal de hoofdprijs van 5.000 euro willen winnen. In juni moeten de studenten het plan pitchen voor een landelijke jury. Als de opdrachtgevers tevreden zijn, dan wordt het duurzame gebouw ook echt gerealiseerd in Doetinchem. “Hopelijk kunnen we dan ook echt wat betekenen voor Buha en de gemeente Doetinchem”, aldus Ashton.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)