Ulft, Netherlands

 

Stroombroek is ‘kroonjuweel’ voor Lago Lago

Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt moet volgend jaar zomer het decor zijn van het nieuwe, driedaagse festival Lago Lago. Festivalorganisator Chasing the Hihat uit Amsterdam is na een lange zoektocht heel tevreden met de Montferlandse waterplas en omgeving als locatie.
Serena Speet | 1 september 2021 16:25 | Aangepast op 1 september 2021 16:25
“Ik heb zelf tachtig locaties langs zien komen, waarvan dit dan de kroonjuweel is”, zegt Daniel van Drunen namens de festivalorganisator. Op de oever van de plas wordt tijdens het eerste weekend van juli 2022 een kampeerlocatie gecreëerd, terwijl bezoekers ook in bungalows kunnen overnachten. Tijdens de allereerste editie wil de organisatie drie of vier podia opbouwen rond Stroombroek. “Deels bij de plas en deels bij Markant Outdoor”, vertelt festivaldirecteur Rob Simon. “Daar komt een combinatie van dj’s en livemuziek.”

Daarnaast zet Lago Lago onder meer in op eten, waarbij contact wordt gezocht met lokale ondernemers. Volgend jaar zomer hoopt de organisator op ruim achtduizend bezoekers. De ambitie is om binnen vijf jaar te groeien naar in totaal 17.500 gasten. “We willen groeien, maar daar willen we ook de tijd voor nemen”, zegt Simon. “Als we het eerste jaar vier- of vijfduizend man komen, zijn we ook al erg gelukkig.”

Buurt betrekken

In het najaar wil de organisatie een vergunning aanvragen bij Montferland. Om de omgeving te informeren heeft Chasing the Hihat negenhonderd brieven gestuurd naar omwonenden. “Tot op heden hebben we eigenlijk overwegend alleen maar positief nieuws gehad”, zegt Van Drunen. Op dinsdagavond 14 september wordt bij de waterskibaan aan de plas een informatiemoment georganiseerd voor de omgeving. “Iedereen die ervoor is, er tegen is, of er tussenin hangt”, aldus de organisator. “Kom vooral hierheen, want dan kunnen we in gesprek.”

‘Kleine dorpjes’

Voor de organisator kan het festival niet snel genoeg starten na een lange stilte door de coronacrisis. “Het zijn eigenlijk kleine dorpjes, of steden zelfs, die wij neerzetten”, schetst Van Drunen. “Het feit dat wij die alsmaar moeten bedenken, maar steeds niet mogen bouwen, is ontzettend frustrerend. Voor ons en voor ons personeel, maar je moet moed houden. Ik kan me alleen maar voorstellen dat mensen nog veel uitzinniger en blijer zijn als we ze een mooie ervaring kunnen geven.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Festival|Lago Lago|Stroombroek|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Boh Foi Toch en Chef’Special naar Zwarte Cross

De Zwarte Cross heeft donderdagmiddag artiesten bekend gemaakt die zullen optreden tijdens het festi...

Doetinchemse grote hit op Mañana Mañana

De zeventien jarige Yara Beeks uit Doetinchem stond vrijdag in een afgeladen Bostheatertent op Maña...

ZWARTE CROSS Beleef de zondag

De laatste dag van de Zwarte Cross zorgde voor spektakel, emotie en veel verbrande gezichten. Geniet...

Zwarte Cross komt met reeks nieuwe acts

DI-RECT, De Dijk en Snelle zijn donderdag door de Zwarte Cross toegevoegd aan de line-up voor het fe...

Chefkok kookt met stierenballen op festival

De Achterhoekse chefkok Nel Schellekens kookt tijdens Mañana Mañana met bijzondere gerechten. Ze h...

Drie minuten vol hoogtepunten Zwarte Cross

De Zwarte Cross zit er na vier zonovergoten en sfeervolle dagen weer op. Geniet in deze video in dri...