Strongman jubileert in centrum Doetinchem

Gepubliceerd: 02-06-2018 18:06. Bijgewerkt: 02-06-2018 18:30

Veertien krachtpatsers van over de hele wereld lieten zaterdag hun exorbitante krachten zien voor het stadhuis in Doetinchem. Voor de vijftiende keer streek de Strongman Champions League neer in de Achterhoek.


“Deze jongens zijn zo onmenselijk sterk”, vertelt Paul Rabelink, organisator van de Strongman Champions League. “Daar moet je DNA voor hebben.” Krachtpatser Alex Moonen was niet helemaal tevreden met zijn tijd bij de traditionele ‘truck-pull’, het trekken van een meer dan vijftien ton wegende vrachtwagen: “Het is allemaal secondewerk, maar het kon iets beter. Gelukkig was het de eerste van de zes onderdelen.” Mede met de steun van de gemeente kon het Stadhuisplein worden ingericht als arena. “Fantastisch om dit te zien”, aldus burgemeester Mark Boumans, een van de honderden aanwezige toeschouwers. “Heel wat anders dan voetbal of tennis, maar ook heel erg leuk.”

Voor de organisatie voelen wedstrijden in de Achterhoek telkens weer als thuiskomen. “Het is nog net geen Twente”, aldus coach Jarno Hams, zelf Tukker. “Maar de gemoedelijkheid werkt zoveel fijner.” Rabelink, zelf ook Achterhoeker, organiseert op jaarbasis 23 wedstrijden van Rusland tot Amerika. “Maar hier is het allemaal zoveel makkelijker te regelen”, vindt Rabelink, die aangeeft dat er volgend jaar uiteraard weer een wedstrijd in de regio is, maar niet in Doetinchem: “Dan wordt het hoogstwaarschijnlijk ’s-Heerenberg of Ulft.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)