Strijdend De Graafschap verliest van Heracles

Gepubliceerd: 30-03-2019 22:03. Bijgewerkt: 30-03-2019 22:31

De Graafschap heeft zaterdagavond een zure nederlaag geleden tegen Heracles Almelo. De strijdende Superboeren stonden lang op voorsprong, maar door twee afstandsschoten won de uitploeg met 1-2.


De Graafschap had in de beginfase de overhand en was met Delano Burgzorg al dichtbij de voorsprong. Die kwam alsnog na vijftien minuten, na een wonderschone combinatie tussen Youssef El Jebli en Charlison Benschop. Benschop maakte daaruit 1-0. De Graafschap kreeg kansen en had de voorsprong moeten vergroten, maar deed dat niet. Javier Vet knalde op de vuisten van doelman Janis Blaswich en El Jebli pegelde op de kruising. Aan de andere kant was vooral Bart van Hintum kansrijk, zijn poging vloog maar net naast.

Ook na rust zocht De Graafschap naar zijn tweede treffer en kreeg daarvoor ook een aantal mogelijkheden, maar wist niet te scoren. Na 66 minuten schoot Bradley Kuwas de gelijkmaker na een afvallende bal kegelhard tegen de touwen. Lerin Duarte maakte daarna een wonderschone treffer, door wederom een afvallende bal na een vrije trap in de kruising achter doelman Nigel Betrams te rammen. De Graafschap zocht daarna naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap op de zestiende plaats in de eredivisie. Dinsdag volgt er een nieuwe wedstrijd, dan gaat de ploeg van trainer Henk de Jong op bezoek bij FC Groningen.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)