Strijdend De Graafschap pakt punt in derby

Gepubliceerd: 23-12-2018 17:12. Bijgewerkt: 23-12-2018 19:29

De Graafschap heeft zondag een punt overgehouden aan de ontmoeting met Vitesse op De Vijverberg. De Superboeren konden tot twee keer toe de voorsprong niet vasthouden en eindigden de derby zo op 2-2. 


Vanaf begin af aan toonde De Graafschap lef en bleef het op basis van strijd overeind. In de fase wanneer de Arnhemmers sterker werden, poeierde Frank Olijve fraai de 1-0 binnen en liet hij doelman Eduardo kansloos. Jordy Tutuarima had na een goede combinatie de 2-0 op zijn schoen, maar zijn poging schoof uiteindelijk voorlangs. Furdjel Narsingh stuitte op Eduardo. Aan de andere kant kwam De Graafschap met de schrik vrij toen Rasmus Thelander uit het niets op de paal knikte. De gelijkmaker viel alsnog vlak voor rust, nadat Martin Odegaard vanaf de zestien vrij in kon schieten.

Na rust bleef het een levendige partij. De Graafschap ging op jacht na een nieuwe voorsprong en kreeg die ook. Na een steekpass van Youssef El Jebli kon Furdjel Narsingh op snelheid diep gaan, de rappe aanvaller verschalkte Eduardo met een bal door het midden (2-1). De Graafschap vergat zichzelf daarna te belonen en het verschil in doelpunten te vergroten. Nog geen tien minuten later maakte Vitesse gelijk, toen Matus Bero zich vrij draaide van Ted van de Pavert en in de lange hoek doelman Agil Etemadi verschalkte. Etemadi - die de tweede helft speelde met een gekneusde rib - voorkwam later dat Bryan Linssen trefzeker kon zijn. Invaller Delano Burgzorg schoot voor de Superboeren nog voorlangs, maar dichter bij drie punten kwam De Graafschap ook niet meer.

Door dit gelijkspel in de Gelderse derby sluit De Graafschap de eerste seizoenshelft af als nummer laatst van de Eredivisie, met drie punten verschil op de concurrenten FC Groningen, PEC Zwolle en NAC Breda. Na het trainingskamp in Spanje opent De Graafschap het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)