Strijdbaar De Graafschap toch hard onderuit

Gepubliceerd: 20-09-2016 23:09. Bijgewerkt: 21-09-2016 0:01

De Graafschap is dinsdagavond uitgeschakeld door sc Heerenveen in de KNVB Beker. In Friesland had de thuisploeg een verlenging nodig om elf strijdbare Superboeren te verslaan: 5-1.


De Graafschap toonde vanaf het begin van de wedstrijd lef en durfde Heerenveen onder druk te zetten. Na een kwartier spelen stopte doelman Filip Bednarek een strafschop van Heerenveen-spits Reza. De Graafschap kreeg in de eerste helft de grootste kansen. Alexander Bannink trof de lat en Sven Nieuwpoort kopte een gigantische kans net voorlangs.

In de tweede helft beloonde De Graafschap zichzelf, een alerte Elvio van Overbeek schoot een voorzet van Andrew Driver twintig minuten voor tijd tegen de touwen: 0-1. De Graafschap leek te gaan stunten tegen Heerenveen, maar drie minuten voor tijd bracht invaller Henk Veerman de thuisploeg op 1-1. In de verlenging groeide Veerman uit tot held van de Friezen. De invaller bracht Heerenveen al snel op 2-1 voorsprong en treffers van Arber Zeneli, Younes Namli en Stijn Schaars brachten de eindstand op 5-1.

Door deze nederlaag tegen eredivisionist Heerenveen is De Graafschap uitgeschakeld in de beker. Vrijdag gaan de Superboeren op bezoek bij NAC Breda in de Jupiler League.

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)